lijst table wijzig plus terugterugplan leeg makendelete
Vanillevla   
tijd: voorbereiding 0 | bereiding 30 | totaal 30 | 0 porties
nul
Zelfgemaakte vanillevla is niet te vergelijken met die uit een supermarktpak. Hier een goed recept, met daarop verschillende varianten en serveermogelijkheden. Deze vla is het lekkerst als je hem goed gekoeld eet.
* Basisrecept:1 l melk, 1/2 vanillestokje, 1 groot ei, 50 g suiker, 40 g maizena* Voor een extra fijne, romige vla:6 dl melk, 1/8 l koffieroom, 1/2 vanillestokje, 3 eieren, 75 g suiker, 40 g bloem, mespunt zout - De bereiding van het basisrecept volgen.
Breng de melk met het in de lengte gesplitste vanillestokje aan de kook, maar houd een beetje koude melk achter.Laat de melk boven een zeer laag vuur een kwartier trekken.Klop het ei los en roer er met suiker, maizena en de apart gehouden koude melk een dun papje van. Voeg hieraan enkele lepels van de warme melk toe en roer dit door de rest van de melk. Blijf roeren, steeds boven laag vuur, tot de vla licht bindt.Verwijder het vanillestokje en stort de vla in een glazen schaal. Roer er af en toe in om de vorming van een ,vel , te voorkomen.Zet de vla na afkoeling minstens een uur in de koelkast.

terug